‘t Hoekske

Pioniers op het vlak van goed geserveerde pinten en lekkere tapa's.

Flosh Goyvaerts, ‘t Hoekske.

Hoe zijn jullie met de zaak begonnen?

We zijn begonnen in 1983. Vanaf 1985 zijn we begonnen met onszelf te vormen. Zo hebben we bijvoorbeeld tapcursussen en wijncursussen gevolgd. Daardoor tapten wij van in het begin de perfecte Jupiler. Achteraf bleek dat onze omzet verviervoudigde. Toen onze collega’s dat zagen, waren ze ook overtuigd van het nut van de professionalisering van de horecastiel.

Hoe belangrijk zijn de terrassen voor de Bergstraat?

Ik durf met het hand op het hart beweren dat wij in Heist-op-den-Berg pioniers waren op het vlak van de introductie van het terras. Als je nu op de Bergstraat kijkt, dan zie je overal terrassen. En dat zag je meteen in het resultaat van het aantal mensen dat de Bergstraat ging bezoeken. Mensen gaan winkelen en zeggen dan “we gaan daar nog een tasje koffie drinken en als we een tasje koffie gedronken hebben kunnen we terug naar de winkel gaan.”

Waarvoor zijn jullie gekend?

De mensen kennen ’t Hoekske vooral omwille van de tapa’s en de lekkere pintjes.

Hoe zie je de Bergstraat evolueren?

Ik heb de Bergstraat nog meegemaakt toen hier de echte kasseien lagen. In die tijd stond de markt tot aan de academie. Intussen is er heel veel veranderd. Het horecabedrijf is veranderd, de Bergstraat is veranderd. Is het slechter? Neen, het is altijd beter geworden.

Bergstraat 2
Heist-op-den-Berg 2220 Heist-op-den-Berg BE
Get directions